Molboløb - hvad er det.

 

Molboløbet er en serie orienteringsløb -10 i alt - som blot har nogle lidt andre regler end hvad der normalt gælder:

Man må løbe flere sammen, man bestemmer selv hvornår man ønsker at starte, man skal svare på spørgsmål ved hver post, man får point for hvert løb - og samler således point til "den store finale" som er det 10. løb i året og man vælger selv hvilken af 4 mulige baner man ønsker at løbe og sidst men ikke mindst - man behøver ikke være medlem af en klub for at deltage.

Molboløbet løbes således af familier, venner, par eller alene - du bestemmer. Spørgsmålene som skal besvares er alle skrevet over dagens tema, som ofte er ganske kreativt, så et åbent sind er godt at medbringe. Du kan se masser af eksempler på spørgsmål via knappen "Resultater" hvor alle spørgsmål og svar fra de sidste mange år er tilgængelige. Vi forsøger at tilpasse spørgsmålene således at de på let bane er mere børne venlige.

Fælles for alle arrangementetes elementer er, at det skal være sjovt for alle aldre. Som en leg for børn og udfordrende - men sjovt - for dem som ønsker det.

Nedenfor kan du læse mere om det praktiske du skal være opmærksom på når du møder op.

Instruktion

Finale løbet d. 7/3 2021.

Finalen bliver lidt anderledes i 2021 end normalt.

Opdateret 5. marts. 2021. Følg med her for opdateringer.

Finalen

Finalen - som afvikles som det sidste og 10. løb i året er anderledes end de 9 første løb.
Til finalen skal du nemlig selv lave din bane.

Der vil være 2 baner. En Let og en Svær. Vi "beregner" hvilken bane du skal have ud fra hvilke baner du har løbet i de første løb og hvor hurtig du har været. Følg med på hjemmesidens resultatliste hvor din bane vil fremgå efter 9. løb.
Hvis du ønsker at ændre din bane kan du klikke på linket i resultatlisten. Ændringer kan foretages indtil onsdag før finalen.

Vi har sat en (hemmelig) ideal-tid for dit løb. Løber du som du plejer vil du komme i mål præcis til denne tid og få maksimale 9 point. Den hemmelige tid er et sted mellem 45 og 60 minutter. For hvert minut du kommer for tidligt, eller for sent, trækker vi et point fra de 9. Men hvis du løber i samme hastighed som du plejer så passer det.
Vi afslører ideal tiden efter løbet hvor du kan se den på hjemmesiden.

Hvis du ikke ønsker at deltage i konkurrencen om præmier kan du løbe en almindelig bane som vi har lavet til dig. Vi har Let, Mellemsvær, Kort svær og Lang svær. Henvend dig til personalet ved start hvis du ønsker en sådan bane og ikke deltager i konkurrencen om præmier. Der er ikke spørgsmål på posterne til finalen.

Tilmelding

Der er ikke speciel tilmelding til finalen i år, du bruger bare dit normale deltagernummer. I år skal du selv udfylde dit kontrolkort med navn, deltagernummer og antal poster. Vi har kort til alle.

Hvis du ikke har løbet Molboløb før skal du udfylde den elektroniske tilmelding her på hjemmesiden.
Vi anvender udelukkende elektronisk registrering. På hjemmesiden får du tildelt dit deltagernummer. Husk at notere dit navn, deltagernummer og antal poster på dit printede kontrolkort hjemmefra.
Tilmeldingen lukker kl 14 på løbsdagen.

Husk hjemmefra

Print kontrolkort til den bane du skal løbe. Du kan se på resultatlisten hvilket kontrolkort du skal printe.

Vi forsøger at lægge kortet ud her på hjemmesiden fredag morgen. Så skulle du have god tid til at printe det inden søndag. Fredag til søndag kan du finde en knap til download af kort på forsiden af hjemmesiden.
Fra fredag morgen kan du også se på resultatlisten hvor mange poster du skal finde i skoven til finalen. Noter dette tal på kontrolkortet så du kan huske det.

Medbring en kuglepen eller blyant til at afkrydse bogstavet på de poster du passerer.

Der vil IKKE som normalt være klippetænger i skoven. Pas godt på du ikke taber din kuglepen eller blyant i skoven.
Når du printer dit kontrolkort til finalen, vil du få to sider: Første side er kortet som viser vej ind i skoven til kortafhentning og anden side er kontrolkortet til at afkrydse posternes bogstaver på.

Udfyld kontrolkortet med dit navn, deltagernummer OG ANTAL POSTER DU SKAL FINDE. Du kan se på resultatlisten fra fredag morgen hvor mange poster du skal finde i skoven.
Put kort, kontrolkort og kuglepen i et charteque så det er lidt beskyttet mod vind og vejr.

"Billet"

Dagens løb koster 40,- kr pr deltager (både børn og voksne).
Familier på op til fem personer, der bor på samme adresse, kan betale som familie for 75,- kr.
Køb af billetter for finalen betales med MobilePay på dagen.
Mobilepay: 82673. Skriv jeres deltagernumre i kommentaren.

Du bestemmer selv hvornår du vil løbe. Posterne vil være i skoven fra søndag morgen kl 9.00 og du skal være i mål senest kl 15.00 hvor posterne samles ind.

Baner Til finalen skal du selv lave din bane.

Vi har tildelt din bane efter hvad du har løbet tidligere.
Let: For dig som i resultatlisten står noteret med ”Let”
Svær: For dig som i resultatlisten står markeret med ”Svær".

Kort-afhentning

Når du følger ruten på dit printede kort, kommer du ind i skoven hvor du kan afhente det rigtige kort over skoven med alle posterne.
Der vil være afhentning af kort til Let og Svær bane. Det står på dit kontrolkort hvilket kort du skal tage (Let eller Svær).
Til finalen skal du først notere din starttid umiddelbart FØR du tager et kort ved kortafhentning.

Start På dit kontrolkort kan du se hvilken bane du skal løbe og du har skrevet hjemmefra hvor mange poster *du* skal have (står på resultatlisten). Lav nu selv en bane så du passerer det rette antal poster.
I skoven Ved alle poster er ophængt et bogstav. Du skal blot sætte et kryds i feltet med samme bogstav på dit kontrolkort. Der er ikke spørgsmål på posterne til finalen.
Brug din egen medbragte kuglepen eller blyant.
Hvis der er "optaget" ved en post så vent i god afstand indtil der bliver plads.
I mål Ved mål noterer du din mål tid på kontrolkortet og beregner din løbstid - i minutter - og noterer dette på dit kontrolkort. Se mere om løbstid og beregning af point nedenfor.
Hvis du mener du er kommet for tidligt i forhold til idealtiden kan du løbe en lille runde og komme tilbage til mål. Det er ikke tilladt at vente ved mål.
Aflever dit kontrolkort i postkassen ved mål senest søndag kl 15.00.

Hvis du,efter løbet, har behov for at vente på resten af familien så aftal på forhånd et sted I kan mødes som IKKE er ved mål men for eksempel ved bilen, ved lyskrydset eller et andet passende sted væk fra mål.

Kan du snyde? Ja – du kan jo bare sætte et antal krydser uden at have været forbi posterne. Men der er et mønster i bogstaverne så vi kan se om de bogstaver du har afkrydset, giver mening i forhold til den bane du har løbet

Sådan beregner vi dine point til finalen.

Inden finale løbet beregner vi summen af dine 6 højeste karakterer. Det er den sum du tager med til finalen hvor du kan optjene op til 9 yderligere point ved at løse dagens "store opgave". Du skal derfor have deltaget i min. 6 løb for at være kvalificeret til at dyste om titlen som årets "Overmolbo".

Der vil være 2 baner. En let og en svær. Vi "beregner" hvilken bane du skal have ud fra hvilke baner du har løbet i de første løb. Du har dog mulighed at ændre på dette forud for finalen. Følg med på hjemmesidens resultat liste hvor din bane vil fremgå.

På kortet er indtegnet et antal poster - ca. 30. Der er IKKE angivet nogen rute, for den skal du selv lave. På dit kontrolkort står nemlig hvor mange poster DU skal løbe. Det har vi beregnet ud fra vores viden om hvor hurtigt du plejer at løbe.

Det betyder, at hvis du løber den hastighed de plejer at løbe - så kommer du hjem på den rigtige tid: Og DET er dagens opgave. Gæt hvor lang tid vi har afsat til dagens løb. Vi kalder det "Optimal tiden". Gætter du helt rigtigt får du 9 point, for hver minut du kommer for tidligt eller for sent trækker vi ét point. Nogen kalder det "Molbo agtigt" - det opfatter vi som en kompliment.

Årets "Overmolbo" er den person som sammenlagt (de 6 højeste + finalens point) får flest point. I tilfælde af point lighed kåres den som har den hurtigste gennemsnits fart over de 6 løb som har kvalificeret løberen.

Der er præmier til alle alders klasser (herre/dame), til den bedste familie og til Overmolboen. Præmier vil kunne afhentes i ugen efter sidste løb. Vi skriver på hjemmesiden hvor og hvornår vinderne kan afhente deres præmie.

Man kan godt vinde en klasse selv om man ikke deltager i finalen. Det gør man ved at opnå det højeste point tal - men man får kun præmie hvis man deltager i finalen.