Historie

Siden 1960 har Søllerød Orienteringsklub afholdt de traditionsrige Molboløb i Søllerød. Løbene afvikles i årets første 3 måneder. Løbene er en form for orienteringsløb, hvor der dystes på paratviden. Ruterne i skoven er tilrettelagt så flest mulig - store som små, øvede som uøvede kan deltage. Alle og enhver er velkomne. Man behøver ikke være medlem af en orienteringsklub for at deltage. I folkemunde kaldes løbet også "De 10 søndage i januar". 
Mere end 300 deltager næsten hver søndag og bruger dette arrangement til at holde formen ved lige, komme en tur ud i skoven - mens haven, båden eller hvilken fritidsbeskæftigelse man nu har, ikke kan dyrkes i fuldt omfang.

Oprindelig blev løbene stiftet af Jørgen Bak i 1960. Jørgen Bak havde deltaget i et arrangement hvor der blev løbet orienteringsløb - med indlagte spørgsmål. Han mente ideen kunne bruges hjemme - og det har jo vist sig at være rigtigt. Arrangementet hab deltog i, blev afviklet på Fuglsø Centeret som ligger smukt for foden af Mols bjerge. Derved var navnet "Molbo løb" givet,

Senere var det brødrene Niels og Erik Brühl, der stod for Molboløbene. I 80erne og starten af 90erne overtog Frederik Grønvald så arrangementet. I 1997 var det Jørgen Münster-Swendsen, der påtog sig at arrangere og afvikle dette traditionsrige løb frem til 2006 hvor Casper, Jette og Michael Wilken  påtog sig opgaven. Fra 2010 var det Jørgen Wisbech, Kirsten Møller og Kaj Rostvad, der havde fået til opgave at koordinere arbejdet med at udsende invitationer, aftale skovtilladelser, fordele skovene og sikre at der er "familier" der udarbejder spørgsmål, udsætter poster, hjælper løbere og afvikler hvert af de 10 løb. Fra 2011 har Jens Rose-Møller overtaget Kaj Rostvads post.

Som noget nyt lykkedes det i 2006 at få en række aftaler i stand om sponsorpræmier fra forskellige firmaer. Vi har derfor kunne indføre en række lodtrækningspræmier, som bliver udtrukket blandt alle de tilstedeværende løbere, der har kvalificeret sig til finaleløbet. De vil blive udtrukket i forbindelse med præmieoverrækkelsen efter det 10. løb. Vi fik endvidere stablet denne hjemmeside på benene, som gradvist har udviklet sig siden. Den har åbnet mulighed for en masse tiltag, så som elektronisk tilmelding, billeder fra løbene samt udgivelse af svarlister og resultater.

Vi kunne i 2009 fejre vores 50. molbosæson, og vi nyder at se, hvor mange der søndag efter søndag møder op til vores arrangement. Løbere i alle aldre hygger sig med en tur i skoven. Nogle løber, mens andre går, men vigtigst for alle er en god oplevelse i vor dejlige natur.


Se ALLETIDERS Molbo vinderliste

 

 

Nedenfor finder du links til historiske billeder som fortæller mere Molboernes historie.

Siderne åbner i nyt faneblad.

     
Molbo krus fra 1979 til 2018 Familiepokal 1968 til 2011 Molbo diplomer 1969 til 1994